موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 511 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يناير 27, 2007 5:19 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]إزيك يا سلافة معلش أنا مكنتش بكتب الأيام إللى فاتت بس والله كان عندى إمتحانات
بس إنهاردة جيبالك طريقة سلطة الجمبرى ويا رب تعجبك
سلطة الجمبري الرهيبة
المقادير:
ربع كيلو جمبري أو روبيان
ربع باكيت معكرونة صغيرة
3 جزرات مبشورة
خس مفروم ناعم جدا
حبة ثوم
نصف علبة ذرة
ملح
ملعقة خل
4 ملاعق مايونيز
ملعقتان صلصة فرنسية برتقالية.
ملعقة زيت زيتون

الطريقة:
يسلق الجمبري جيدا و يصفى،
تسلق المعكرونة و تصفي،
ثم تضاف الى باقي المقادير و تقلب جيدا.
تقدم باردة و تزين باوراق الخس

وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يناير 29, 2007 12:19 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]وحشتونى قوى ومش عارفة اطبخ من غيركم
محبة ال البيت 000بنت البتول خلصت امتحانات ندعلى لها بالتوفيق انشاء الله
بصوا بقى يوم الجمعة القادمة عندى بنت من قبرص اسلمت وعازماها ومش عارفة اعمل ايه
انتوا الاثنين حضروا عزومة حلوة وفكروا اعمل لها ايه
اوعوا تنسونى اوعوا 00000 مانتوا عارفين انا من غير مطبخكم خايبة قوى[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة فبراير 02, 2007 4:39 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]معلش يا سلافة أنا إتأخرت عليكى

أنا جبتلك طريقة اللحم بالبصل وأعتقد إن هى هتكون حاجة سهلة وسريعة

المقادير:

كيلو لحمه بتلو او ضانى -
كيلو بصل كبير -
نصف كيلو طماطم-
ربع كوب سمنه -
معلقه كبيره فلفل اسمر-
وملح على حسب الرغبه-
2 كوب ماء كبير ومع الزياده على حسب .


الطريقة:

نسخن السمن ونقطع البصل قطع كبيره ونقلبه مع السمن حتى يلين ثم نضع الماء ونقلب وبعد 10دقائق نقطع الطماطم ونضيفها مع البصل مع التقليب لمده 10 دقائق ثم نضيف اللحمه والملح والفلفل الاسمر ونقلب جيدا لحد البصل مايدوب ولو احتاج ماء نضيف علشان اللحمه تستوى كويس هى بتغلب شويه وعند قرب سوا اللحمه نضيفها فى الفرن لحد ماتستوى كويس

وفى أكلة تانية تكون جنب اللحم بالبصل وهى صينية التورلى بالفراخ او اللحمة

المقادير:

دجاجة _ او لحمة حسب عدد الافراد-
بسلة خضراء -
كوسة -
فاصوليا خضراء -
جزر -
بطاطس - كوبين من الماء او الشوربة -
بصل _ ليمونة-
طماطم او بنادورة -
بهارات _ ملح _فلفل اسمر -
زيت ذرة او زيت زيتون -
ملحوظة _ كمية الخضروات حسب عددافراد الاسرة وتقديرك الشخصى


الطريقة:

تتبل الدجاجة او اللحم بالفلفل والملح وعصير الليمون ويقطع الخضار والبطاطس والبصل والطماطم حلقات ويقطع الجزر والكوسة والفاصوليا وتقشر البسلة
وضعيها فى صينية كبيرةويضاف له اللحم او الدجاج المتبل ويضاف له كوبين من الشوربة او المرق او الماء ويوضع فى الفرن لمدة ساعة ونصف فى فرن متوسط الحرارة ويرش الزيت على الصينية قبل وضعها بالفرن
وتقدم الصينية مع الارز

وفى أكلة تانية جبتهالك وهى طاجن موزات اللحم البتلو مع البازلاء الخضراء

المقادير:

كيلو بازلاء خضراء مع الجزر
موزارت اللحم البتلو (اي لحم بقري صغير السن) 2 أو 3 لحمة موزات
عصير طماطم
ملح وفلفل وكمون
بصلة متوسطة ناعمة
مستكة وحبهان وفلفل أسمر وكمون
سمن
ملعقة زيت

الطريقة:

يوضع مقدار السمن الكافي لتحمير أولا الموزات (اللحم) حتى يحمر اللحم جيداً بحيث يكون لونه احمر بشكل جيد. (اثناء التحمير نضع فوقه المستكة وقليل من الفلفل والكمون ثم بعد الانتهاء من التحمير نضع اللحم في قاع الطاجن الفخاري ونضع البازلاء المخلوطة بالجزر الاصفر وعصير الطماطم الطازج (حوالى 5 حبات طماطم كبيرة) ونضع الملح والقليل من الفلفل والكمون وكذلك البصل الناعم جداً (المهم يكون أخر شيء على الوجه صلصة الطماطم ويقلب الخليط جيداً ويوضع الطاجن في فرن حار (يشغل الفرن عند البدء بالتحضير) متوسط (180) درجة ويستوي كله مع بعض .

وممكن تعملى معاهم شوربة زى مثلا شوربة الخرشوف

المقادير:

1 كيس خرشوف مجمد أى ماركة جيده , ممكن خرشوف طازج لكن المجمد اسهل و اطيب و لا يسود-
خذى كل خرشوفة و قطعيها الى اربعة اجزاء.
3 فصوص ثوم مهروس-
2 ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة -
3 كوب شوربة دجاج طازجة -
2 مكعب ماجى .

الطريقة:

دعى الشوربة تغلى
ثم ضعى الماجى واتركى الشوربة تغلى ثانية
ثم ضعى الخرشوف المقطع واتركيه لمدة ثلث ساعة
ملحوظة : الطازج ياخذ فترة أطول أى ساعة الا ربع مثلا يمكنك ان تتاكدى انه استوى بمجرد غرز الشوكة او السكينة ستجديه طرى و اياك ان تتركيه كثيرا حتى لا يتهرى
وهو بيستوى ضعى قليل من الزيت فى pan أى طاسة صغيرة و ضعى الثوم المهروس
ثم الكزبرة حتى يحمر لونهم ثم ضعيهم على شوربة الخرشوف و خليهم يغلوا قليلا ثم اطفى عليهم تقدم ساخنة رائعة فى الشتاء.

وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء فبراير 14, 2007 3:55 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]أين أنت يا سلافة
ما قولتليش إيه رأيك فى الأكلات الأخيرة دى للعزومة واضح إن هو معجبكيش
أنا النهاردة جيبالك طريقة مختلفة شوية لعمل الكبدة الضانى
كبده بمكونات البيتزا لذيذه

المقادير:

كبده خروف طازجه مقطعه مكعبات متوسطه -
1 طماطم مقطعه مكعبات صغيره -
1 فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيره-
1 بصله مقطعه شرائح رفيعه -
نصف كاس زيتون مقطع -
نصف كاس جبن بيتزا -
قليل ن الزيت او الزبده -
ملح - بهار مشكل - بهار البيتزا .

الطريقة:

تبهر الكبده بالبهارات والملح وتترك جانبا
يقلى البصل بالزيت الى ان يصبح لونه ذهبي ثم توضع عليه الكبده تحرك قليلا ثم تغطى وتترك على نار هادئه الى ان تنضج بعد ذلك تطفئ النار ونضع الطماطم والفلفل والجبن والزيتون وتخلط

وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت فبراير 24, 2007 10:56 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]طريقة المكرونة الاسباجتى بالجمبرى

المقادير:

350غ مكرونه - نص كوب زيت زيتون - او زيت عادي مع زبده - رشه فلفل احمر حار- 8 فصوص ثوم مفروم -2 كوب جمبري مقشر ومنظف2 -حبه فليفل رومي مقطع صغير - ثلث كوب عصير ليمون - ثلث كوب بقدونس مفروم - 1ملعقه ص ملح ماجي حسب الرغبه


الطريقة:

توضع الاسباجتي في قدر ماء مغلي مملح ثم تصفى يحمى الزيت والزبده ثم اضيفي الثوم ومعجون الفلفل الحار ويقلب ثم ضعي الجمبري والفلفل الرومي حتى يستوي الجمبري ضعي البقدونس وعصير اليمون بعد ان يطهى يصب على طبق المكرونه
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء مارس 14, 2007 10:50 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]شوربة خرشوف تحفه , سهلة و خفيفة
المقادير:

1 كيس خرشوف مجمد أى ماركة جيده , ممكن خرشوف طازج لكن المجمد اسهل و اطيب و لا يسود-
خذى كل خرشوفة و قطعيها الى اربعة اجزاء.
3 فصوص ثوم مهروس-
2 ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة -
3 كوب شوربة دجاج طازجة -
2 مكعب ماجى .


الطريقة:

دعى الشوربة تغلى
ثم ضعى الماجى واتركى الشوربة تغلى ثانية
ثم ضعى الخرشوف المقطع واتركيه لمدة ثلث ساعة
ملحوظة : الطازج ياخذ فترة أطول أى ساعة الا ربع مثلا يمكنك ان تتاكدى انه استوى بمجرد غرز الشوكة او السكينة ستجديه طرى و اياك ان تتركيه كثيرا حتى لا يتهرى
وهو بيستوى ضعى قليل من الزيت فى pan أى طاسة صغيرة و ضعى الثوم المهروس
ثم الكزبرة حتى يحمر لونهم ثم ضعيهم على شوربة الخرشوف و خليهم يغلوا قليلا ثم اطفى عليهم تقدم ساخنة

وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء إبريل 04, 2007 12:01 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]كرات اللحم اللذيذه

المقادير:
بصله مبشوره
- لحم مفروم حوالى 500 جم -
فلفل اسود - بيضه مخفوقه -
ملعقه صغيره فلفل احمر بودر-
ملعقه كبيره بقدونس مفروم -
2 ملعقه دقيق او طحين -
ملعقه صغيره ثوم مهروس -
ملح - بقسماط 2 ملعقه زبده -
125 مل روب او زبادى -
بقدونس للزينه وزيت للقلى


الطريقة:
يوضع اللحم المفروم فى اناء ويخلط مع البصل والثوم والبهارات
والبيض والبقسماط وتعجن المقادير وتقسم العجينه الى كور
وتغلف بالدقيق
وتخلط الزبده مع قليل من الثوم وندهن بها الكرات وتوضع الكرات فى صينيه
مدهونه بالزبده وتشوى فى الفرن على حراره متوسطه بعد ان تغطى بورق
المنيوم وتترك فى الفرن حتى تنضج وتقدم مع الرز الابيض والسلطه
او الرز بالزعفران ومزينه بالبقدونس

وممكن عمل كميه كبيره من هذا الطبق او هذه الكرات وتوضع كل كميه فى كيس
نايلون مدهون بالزبده وتوضع فى الفريزر وقبل عملها تستخرج من الفريزر
وتترك قليل حوالى ربع ساعه او اقل حتى يذوب عنها الثلج ثم توضع فى صينيه
مدهونه ونتبع نفس الخطوات السابقه

ممكن وضعه فى الفريزر
وبالهنا والشفا[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد إبريل 08, 2007 5:34 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
معلش انشغلت لكن نفسكوا معايا
اول حاجة اقول ان تقريبا كل يوم جمعة يكون فيه عزومة وعملت كل اللى انتى قلتى عليه يابنت البتول
ايه اخبارك يامحبة ال البيت انتو فين يا سيدات المنتدى
المهاجرة تقريبا هاجرت
انا بدعى لك يا بنت البتول كل مايقولوا الله اكلك حلو ونفسك جميل
اقول فى سرى ده نفس بنت البتول ومحبة ال البيت
اكلاتكم خفيفة معلش معايا فى الاكلات الخفيفة وخصوصا الصيفية [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء إبريل 18, 2007 10:48 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]ربنا يخليكى يا سلافة والله
والأكلة دى هدية منى ليكى
دجاج بالكريمة
المقادير:
بطاطاس مقشره ومقطعه بالطول
2 جزر مقشر ومقطع
2 بصل مقشر ومقطع ارباع
فلفل بارد شرايح
تخلط جميعا ويضاف لها 1/4 كوب زيت زيتون
رشه ملح - ورشه فلفل اسود مجروش او مطحون وتخلط

الطريقة:
ضعي الخضار في طبق بايركس وادخليها الفرن على درجه 350 لمده نص ساعه بدون ماتغطينها...مكشوفه
ثم في فتره انتهاء نضج الخضار..
صدور الدجاج..اغسليها ثم نشفيها بالورق النشاف..
ثم حمريها في الزيت مجرد تحمير من الجهات...لا تخلينها تنضج مجرد تحمير وترفع
بعد مانخلص من تحمير الدجاج..ناخذ الدجاج ونحطيه فوق الخضار..بدون مانظيف للدجاج اي بهارات..
وندخله الفرن لمدة 20 دقيقه
في هذه الأثناء نسوي الصلصه..
مقادير الصلصة:
بصل شرايح
3 حبات ثوم مفروم
1/4 كوب خل ابيض
2 ملعقه طعام حبوب الخردل
كوبين كريمة خفق((wepping cream))
الطريقه
حمري البصل والثوم الى ان يذبل ثم اضيفي لهم الخل
اضيفي الخل بحذر...وقلبيه الى ان تتبخر نص الكميه..
ولا تستشقون البخار كلما تحطون الخل..
واظيفوا البهارات اللي تحبونها((يعطيها طعم لذيذ))
ثم اظيفي كريمة الخفق
الكزبره المفرومه والبقدونس
واللي تحب النكهه الحاره ممكن تظيف ثلاث قرون ملح..
وبعد ذلك تصبين الصلصه على الدجاج
وادخلينه مره ثانيه الفرن وتفتحين الفرن من فوق فقط تى يحمر الدجاج
ثم من اسفل لمدة ربع ساعه..
وبالهنا والشفا
منقول
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يونيو 04, 2007 6:35 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]بنت البتول ايه اخبارك انتى فين؟
اكيد فيه امتحانات
طيب محبة فين وانتى يامهاجرة يعنى مفيش اكل اليومين دول والا ايه
عموما انا عارفة انى مش ولا بد فى الاكل لكن عندى حاجة حلوة[/font]

صورة
[font=Tahoma]المقادير
مقدار الكراميل
-------------------
نصف كوب سكر
يرفع السكر فى وعاء على النار مع التقليب الخفيف على فترات حتى يكسب اللون الذهبى الغامق
ويصب فى الوعاء المراد العمل فيه حتى يبرد

مقدار الكريم----------------------
نصف كيلو لبن
عدد3بيضات
معلقتان كبيرة سكر لتحلية اللبن فقط اى حسب الرغبة
قليل من الفانيليا


خطوات التحضير-------------------------
يتم غليان اللبن مع السكر والفانيلياوبعد ان يبرد قليلا يضاف البيض مع التقليب السريع الجيد حتى ينج
البيض ويصبح قطع صغير
وبعد يصب الخليط على الوعاء الذى صبت فيه الكراملة من قبل ويوضع فىوعاء اخر اكبر
ويصب ماء فى هذا الوعاء وذلك الحمام المائى حتى لاتحرق الكراملة فى الفرن ولمدة 30دقيقة وبعد يترك حتى يبرد
ويقلب فى طبق التقديم

[fot]انا شخصيا بحبها قوى وكل اللى عندى بيحبوها
انا داخلة المطبخ دلوقتى [/fot]
[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يونيو 20, 2007 7:47 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]تسلم إيدك يا سلافة
أنا جيبالك النهاردة فطائرسبيرينغ رول

المقادير:
علبة فطر-
بصل شرائح -
بصل مقطع صغير-
خس -
بطاطس مبشور-
جزر مبشور
ملفوف او كرنب مقطع صغير-
2صدردجاج مسلوق ومفروم -
1ماجى -
1قشطةالخفق -
2فص ثوم مهروس


الطريقة:

1-يوضع البصل الشرائح فى الزيت حتى يصبح لونه ذهبى ثم يوضع الفطرالشرائح ويوضع عليه الماجى ويقلب على النار ثم يفرد فى الصينيه المعده لذلك
2-تجهز حشوة السبرنغ رول وذلك بتحمير البصل في الزيت ووضع قليلا من الثوم ثم يوضع الدجاج والخضار ثم توضع البهارات والملح.
3- تحشى فطائر السبرنغ رول وترص على الفطر ثم توضع عليها قشطة الخفق الى ان تغطى تماما ثم تدخل الفرن من تحت قليلا وتحمر من فوق
وبالهنا والشفا
منقول[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يونيو 24, 2007 5:30 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]بطاطس بالكريمة
مدة التحضير: 45 دقيقة ، مدة الطهي: 25 دقيقة ، الكميه تكفي: 8 أشخاص
المقادير
صدور دجاج منزوعة الجلد والعظم ومفرومة
بصلة مبشورة
جزرة كبيرة مبشورة
علبة ذرة متوسطة
علبة فطر (مشروم) مقطع
علبة كريمة (مثل KDD أو غيرها)
بطاط مسلوق
مكعب خلاصة مرقة الدجاج
فلفل وقليل من الكاري
زيت
جبن شيدر مبشور


الطريقة
1- نسلق البطاطس.
2- نحمر البصل بالزيت ونضيف صدور الدجاج ومكعب خلاصة مرقة الدجاج والفلفل والكاري إلى أن تنضج صدور الدجاج.
3- نضع الفطر (مشروم) والجزر والذرة ونقلب الخليط ثم نضع الخليط السابق في صينية الفرن.
4- نضع عليه حبن الشيدر.
5- ثم نبشر عليه مباشرة البطاطس (نأخذ القليل من البطاط المبشور).
6- نأخذ الباقي من البطاط ونضع علية الكريمة ونضيفها على خليط الدجاج
7- نغطي الصينية بورق الفويل لمدة 15 دقيقة ثم نزيلة حتى بحمر الوجه.
وبالهنا والشفا
منقول [/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد يونيو 24, 2007 9:50 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]حبيبتى بنت البتول
فين اكلك الجميل من زمان وحشتينا
عموما الاكلة دى حلوة لقيت فيها من ضمن المقادير
علبة درة متوسطة 00 بينى وبينك انا خايفة اجربها
اصل الذرة 000 اوعى اعملها فالضيوف يكاكوا 00
معذرة القافية زى ما بيقولوا بتحكم
عموما دى مداعبة
لكن جربيها الاول يا ستى وقولى لى00
حناخذ برضه راى محبة ال البيت
اصل الموضوع فيه ذرة كاك000كاك [/font]
[/fot]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يونيو 28, 2007 4:13 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]بالهنا والشفا يا رب
وأنا جبتلك فوائد الذرة
- الذرة مادة غذائية غنية بالفوائد، ومن القيم الغذائية التي تحتوى عليها:
1- فيتامين (ب1) الثيامين والذي يستخدمه الجسم في عملية التمثيل الغذائي للكربوهيدرات .. ما هو التمثيل الغذائي؟
2- فيتامين (ب5) والذي يساعد في الوظائف الفسيولوجية للجسم (Pantothenic acid).
3- الفولات الذي يساعد في بناء الخلايا الجديدة وخاصة ما قبل وأثناء فترة الحمل عند المرآة
4- فيتامين (ج) الذي يحارب الأمراض ويقوى الجهاز المناعي للجسم
- الفوائد الأخرى للذرة:
الذرة مصدر غنى بالألياف: كوب واحد من الذرة يمد الجسم بحوالي 18.4 من الكم اليومي الموصى به للإنسان من الألياف. وتساعد هذه النسبة الهائلة من الألياف والغنية بها الذرة في تخفيض معدلات الكوليسترول بالدم، كما تقلل من احتمالية إصابة الإنسان بسرطان القولون.
كما تساعد الألياف في تخفيض معدلات سكر الدم
ويكفى الإنسان تناول الذرة مرتين في الأسبوع، وهى تمده بفوائد جمة سواء في صورتها الطازجة أو المجمدة بإضافتها لكثير من الوجبات اللذيذة التي يأكلها الشخص على مدار الأسبوع.

- وجبات الذرة الصحية:

* وجبة صحية من الحساء:
* المقادير:
ملعقتان كبيرتان سمن نباتي (زيت)
1 ملعقة كبيرة بصل مقطع إلى أجزاء صغيرة
فصان ثوم مقطع إلى أجزاء صغيرة
4 أكواب حساء دجاج قليل الدهون
1 كوب بسلة
5 أعواد بقدونس
1/2 كوب سبانخ
1 ملعقة كبيرة سكر
8 ملاعق كبيرة زبادي خالي الدسم
بقدونس للتزيين
ملح وفلفل
1 ثمرة فلفل أخضر مقطعة إلى أجزاء صغيرة
4 أكواب ذرة
5 ثمرات طماطم مقشرة ومقطعة إلى أربعة أجزاء


* الطريقة:
- يصهر السمن النباتي (أو يسخن الزيت حسب المستخدم منهما) في إناء فوق نار متوسطة الحرارة.
- يضاف البصل والطماطم والثوم مع التشويح لمدة 5 دقائق حتى يكتسب البصل اللون الشفاف.
- يضاف للبصل 3 أكواب من الذرة و3 أكواب من الحساء والبسلة والبقدونس.
- بعد تمام النضج, يخفق الخليط في الخلاط الكهربائي ثم يصب في الإناء مرة أخرى ويرفع فوق النار.
- تضاف السبانخ والفلفل والسكر والمتبقي من الحساء والذرة ثم تترك فوق النار لمدة 15 دقيقة إضافية.
- يضاف الملح والفلفل.
- يزين الحساء بالبقدونس وملعقة كبيرة من الزبادي.

وبالهنا والشفا[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يونيو 28, 2007 10:45 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]خلاص يا بنت البتول
خليها ذرة وبلاها اى حاجة تانية
حعمل فى كل اكلة ذرة
واللى مش حيرضى يأكل افتح المنتدى
واجيب لهم فوائد الذرة لبنت البتول
واقول لهم كلوا ذرة 000وبلاش كاك كاك
[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 511 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 35  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: [AhrefsBot] و 64 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط