موقع د. محمود صبيح
http://msobieh.com/akhtaa/

لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم
http://msobieh.com/akhtaa/viewtopic.php?f=42&t=34681
صفحة 2 من 2

الكاتب:  molhma [ الأحد إبريل 25, 2021 1:16 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

msobieh كتب:

:) :) :)

وحشنا السمك ....




ربنا يحفظكم مولانا الكريم ويسعدكم ويجبر بخاطركم ولا يحرمنا مروركم الطيب دايما حضرتك جابر بخاطري :oops: أسعدكم الله

أكرمكم الله الأحباب الكرام والله لو أعرف طريقة أوصل لكم السمك لغاية عندكم ربنا يحفظكم ويبارك فيكم



لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم


✿‿✿

طريقة عمل الحمام المحشي.. بالفريك والأرز


طريقة عمل الحمام المحشى بالفريك:
المقادير:
كيلو من الفريك.
8 ملاعق كبيرة من السمنة.
5 حمامات.
ملح وفلفل أسود.
الطريقة:
قوم بغسل الحمام جيداً من الداخل والخارج باستخدام الملح والماء.
يغسل الفريك ويصفى من الماء، ويتم نقعه لمدة لا تقل عن النصف ساعة.
وضع حلة على النار، ويضاف إليها السمنة ونتركها حتى تسخن.
نضع الفريك ويتبل بالملح والفلفل الأسود ويتم تقليب المكونات جيداً.
يضاف إليها الماء وتترك على النار حتى تمام نضج الفريك ونرفعه من على النار، ويترك حتى يبرد تماماً.
تتبيل الحمام من الداخل والخارج بالملح والفلفل الأسود.
حشو الحمام من الداخل بالفريك وفصل الجلد عن الحمام والحشو تحت الجلد.
غلق الجلد الحمام باستخدام الخيط أو خلة الأسنان.
نضع كمية من الماء على النار ونضع بها الورق اللورى والبهارات.
نتركها حتى تغلى على النار ونضع بها الحمام واحدة تلو الأخرى.
ترك الحمام يسلق على النار حتى النضج.
يصفى الحمام ويتم وضع طاسة على النار بها السمنة ويتم تحمير الدجاج بها.
ترص في طبق التقديم ويقدم على المائدة إلى جانب الأرز والسلطة.
طريقة عمل الحمام المحشي بالأرز:
المقادير:
4 حمامات.
ملعقة صغيرة من السكر.
ربع كيلو من كبد الحمام.
ملح وفلفل أسود.
3 ثمرات من البصل.
3 أكواب من الأرز.
2 ملعقة كبيرة من السمنة.
كمية من الماء.
الطريقة:
بشر البصل ويدعك بالفلفل الأسود جيداً.
تتبيل الحمام من الداخل والخارج بالقليل من البصل، وتترك في الثلاجة لمدة 3 ساعات.
نضع ملعقة كبيرة من السمنة في حلة على النار ونتركها حتى تسخن.
يشوح بها البصل حتى نحصل على اللون الذهبي.
يضاف لها كبد الدجاج مع الاستمرار في التقليب.
يضاف إليه الأرز ونقلب ونضيف إليه الماء ويترك على النار ينضج الأرز.
حشو الحمام به ويتم إغلاقه باستخدام الخلة.
سلق الحمام في الماء المغلي على النار، وتتبيله بالملح والفلفل الأسود حتى ينضج الحمام.
يحمر في السمنة على النار حتى يصبح لون الحمام ذهبيا ويقدم بالهناء والشفاء.

والحلو أم علي بالقشدة والمكسرات

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3011163564


الكاتب:  molhma [ الثلاثاء إبريل 27, 2021 1:16 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم


لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم


✿‿✿

صينيه المشاوي
****************

فلفل اسود - كزبره ناشفه
زعتر بودر - جنزبيل - نعناع ناشف

الكفتة_المشويه
نصف كيلو لحمه مفرومه ملبسه
تفل بصل - ملح - فلفل
بهارات الشوي - م ص بيكنج بودر
كوب ماء بصل - زيت
حطي علي اللحمه المفرومه تفل البصل والملح والفلفل وبهارات الشوي والبيكنج بودر واعجنيهم سواه
صبعي الكفته وايدك فيها من مايه البصل بالزيت وسويها علي الشوايه علي الفحم



الحواوشي
نصف كيلو لحمه مفرومه ملبسه
تفل بصل - ملح - فلفل
بهارات الشوي
م ص بيكنج بودر
فلفل رومي مفروم
فلفل حامي احمر مفروم
بصله مبشوره
م ص ثوم مفروم
زيت
زودي علي عجينه الكفته فلفل رومي وحامي وبصل مبشور وتوم واحشي بيه عيش الحواوشي وعلي العيش من فوق بليه بمايه البصل بالزيت وسويه في الفرن او علي النار او علي الشوايه علي الفحم

الريش_المشويه
ريش ضاني
م ك بهارات الشوي
ملح - ماء بصل
ماء طماطم
خل - عصير ليمون
عسل اسود
زيت
تبلي الريش بالتتبيله الجباره دي وسيبيها شويه فيها وبعدين اشويها علي الشوايه

سلطة_الحاتي
طماطم - خيار
بصل - فلفل حامي
بقدونس مفروم
ملح - كمون - شطه
خل - عصير ليمون
كوب ماء
حطي علي السلطه التوابل والخل وعصير الليمون والمايه وسيبيها شويه قبل الاكل تنزل مايتها

تقدم مع الأرز بالخلطة وبالهنا والشفا
والحلو قطايف


https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3239216054

الكاتب:  المهاجرة [ الثلاثاء إبريل 27, 2021 6:25 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

الله الله تسلم ايدك يارب ياقمر

الكاتب:  حامد الديب [ الثلاثاء إبريل 27, 2021 10:06 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

بجد حاجه تفتح النفس بارك الله فيكم

الكاتب:  molhma [ الخميس إبريل 29, 2021 1:32 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

حبيبتي الغالية المهاجرة وأخي الكريم الفاضل د /حامد الديب أسعدكم الله وسلمكم
وجبر بخاطركم وأسعدني مروركم الطيب

لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم

حرفيا الستات دلوقتي بعد وقفة المطبخ والذي منه
✿‿✿البطارية خلصت زي حالاتي في الصيام بعد صلاة العشاء التراويح بيقطعوا النفس زي الديك ده :(


رزقكم الله الصحة والعافية


هتعملي وش المكرونه البشاميل زي مكرونه الاعلانات بالظبط من غير اي جبنه مع طبق بانيه مش هياخد منك وقت ووقفة طويلة بالمطبخ

المكرونه_البشاميل_بدون_موتزريلا

لحمة مفرومة
مكرونة قلم مسلوقة
بصل - فلفل احمر
ثوم مفروم
ملح - فلفل - بهارات
زيت - زبده
شوحي البصل مع الفلفل الحامي المفروم والملح والفلفل وعصجي اللحمه المفرومه

بشاميل_الخلاط
لتر لبن - كوب دقيق
جبنة مثلثات
م ك قشطة - زبده
ملح - فلفل
بيضة - بابريكا
حطي اللبن والدقيق والجبنه وااقشطه والملح والفلفل في الخلاط واضربيهم مع بعض
انزلي بالخليط في معلقه زبده وقلبي لحد مايتقل القوام
حطي كبشه من البشاميل مع بيضه وفلفل اسود وبابريكا وقلبيهم وحطيهم فوق وش صينيه المكرونه ودخليها الفرن تاخد احلى وش

البانية_السريع


صدور فراخ بانية
بصل مبشور
ثوم بودر - بصل بودر
مرقة فورية بودر
عصير ليمون
ملح - فلفل
2 بيضة
نصف كوب لبن
فيجيتار

تبلي الفراخ بالبصل المبشور والتوابل وعصير الليمون وبعدين حطي البيض واللبن كمان وقلبيهم سوا
حطيها في الفيجيتار واقليها في زيت غزير سخن

بالهنا والشفا

الحلو عيش السرايا بالقشطة

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3239216054


الكاتب:  molhma [ الخميس إبريل 29, 2021 1:33 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

حبيبتي الغالية المهاجرة وأخي الكريم الفاضل د /حامد الديب أسعدكم الله وسلمكم
وجبر بخاطركم وأسعدني مروركم الطيب

لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم

حرفيا الستات دلوقتي بعد وقفة المطبخ والذي منه
✿‿✿البطارية خلصت زي حالاتي في الصيام بعد صلاة العشاء التراويح بيقطعوا النفس زي الديك ده :(


رزقكم الله الصحة والعافية


هتعملي وش المكرونه البشاميل زي مكرونه الاعلانات بالظبط من غير اي جبنه مع طبق بانيه مش هياخد منك وقت ووقفة طويلة بالمطبخ

المكرونه_البشاميل_بدون_موتزريلا

لحمة مفرومة
مكرونة قلم مسلوقة
بصل - فلفل احمر
ثوم مفروم
ملح - فلفل - بهارات
زيت - زبده
شوحي البصل مع الفلفل الحامي المفروم والملح والفلفل وعصجي اللحمه المفرومه

بشاميل_الخلاط
لتر لبن - كوب دقيق
جبنة مثلثات
م ك قشطة - زبده
ملح - فلفل
بيضة - بابريكا
حطي اللبن والدقيق والجبنه وااقشطه والملح والفلفل في الخلاط واضربيهم مع بعض
انزلي بالخليط في معلقه زبده وقلبي لحد مايتقل القوام
حطي كبشه من البشاميل مع بيضه وفلفل اسود وبابريكا وقلبيهم وحطيهم فوق وش صينيه المكرونه ودخليها الفرن تاخد احلى وش

البانية_السريع


صدور فراخ بانية
بصل مبشور
ثوم بودر - بصل بودر
مرقة فورية بودر
عصير ليمون
ملح - فلفل
2 بيضة
نصف كوب لبن
فيجيتار

تبلي الفراخ بالبصل المبشور والتوابل وعصير الليمون وبعدين حطي البيض واللبن كمان وقلبيهم سوا
حطيها في الفيجيتار واقليها في زيت غزير سخن

بالهنا والشفا

الحلو عيش السرايا بالقشطة

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3239216054


الكاتب:  المهاجرة [ الخميس إبريل 29, 2021 6:07 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

إن شاء الله اعملهم بكرة ياملهمة

وتسلم ايديكى يارب

الكاتب:  molhma [ الاثنين مايو 03, 2021 4:55 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي فـي رٍمــضــآنـ☕ ✿‿✿طبق اليوم

حبيبتي الغالية المهاجرة سلمكي الله وحفظك وألف هنا ربنا يسعدك يارب ويجبر بخاطرك
لكـي☕يـاـســيــدٍتـ☕ي
فـي رٍمــضــآنـ☕
✿‿✿طبق اليوم طبق اليوم

العيد قرب ورمضان عدي قوام صحيح كانت الأحمال كبيرة والصحة مازالت والله علي القد بس الحمد لله رب العالمين ربنا يحفظ جميع الأحباب ويمتعكم بالصحة والعافية ويعيد عليكم الأيام الطيبة باليمن والبركات

السنة دي انا حاشتري الكحك و البسكويت والبيتيفور والغريبة جاهزة
ولكني سوف أضع لكم ملف العيد للشيف هالة فهمي
هي ماهرة وممتازة ماشاء الله

الرابط

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1994055560

كل عام وحضراتكم ومولانا الكريم بألف خير حفظكم الله


صفحة 2 من 2 جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/