موقع د. محمود صبيح
http://msobieh.com/akhtaa/

لكى يا سيدتى
http://msobieh.com/akhtaa/viewtopic.php?f=40&t=22318
صفحة 4 من 30

الكاتب:  خلف الظلال [ الجمعة يوليو 10, 2015 4:52 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

الله
ايه الجمال دة
تسلك ايديكي سيدة ملهمة كل الوصفات دي صحية وتجنن وهاجربها ان شاء الله بعد رمضان كمان
وكل سنة وحضرتك طيبة عيد سعيد يارب علينا كلنا

الكاتب:  molhma [ السبت يوليو 11, 2015 1:06 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

خلف الظلال كتب:
[size=150]الله
ايه الجمال دة
تسلك ايديكي سيدة ملهمة كل الوصفات دي صحية وتجنن وهاجربها ان شاء الله بعد رمضان كمان
وكل سنة وحضرتك طيبة عيد سعيد يارب علينا كلنا


تسلمى حبيبتى الغالية خلف الظلال ربنا يكرمك و يجبر بخطرك حبيبة قلبى و بالهنا و الشفا صحتين و عافية مقدما و معظم هذه الوصفات و إن كنت نقلاهم و لكنى أنقل الوصفة التى أكون على الحقيقة بعملها بنفس الطريقة للفائدة الله يسعدك [/size]

الكاتب:  molhma [ السبت يوليو 11, 2015 5:38 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

أقترب العيد تقبل الله منكم صالح الأعمال و جعلنا جميعا ممن أعتق رقابهم من النار اللهم آمين كل عام و أنتم طيبين و مولانا الكريم بخير صحة و حال وبركة فى العمر و الأهل و الرزق و العمل و بتوفيق من الله و مدد من نبيه صلوات ربى و سلامه عليه و على آله اللهم آمين


ملاحظات على كحك العيد وطريقته و مقاديره نزلتها لكى بالأمس
• 1-قومى بدعك العجينة بطريقة جيدة حتى تحصلى على كعك ناعم ولا تقومى أبداا بتزويد العجينة بالماء لان كثرة الماء
تفقد الكحك ليونته وليس العكس
2-قومى بوضع السمسم أبيضا لانه يتم تحميصه حينما تضعى فوقه السمن المقدوح
3-لكل كوب من الدقيق نستخدم من كوب إلى كوب ونصف ماء
حسب نوع الدقيق
4-تستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 أكواب من الدقيق


صورة

2--الغريبه
صورة
المقادير :
6 كوب دقيق منخول
1 كوب سمن
1 كوب سكر بودرة منخول
بياض بيضة , فانليا
للتجميل:
لوز فسدق أو اى شى من المكسرات المفرى
الطريقة :
يخفق السمن بملقة خشب أو بالمضرب الكهربائى حتى يصير هشا يضاف السكر اليه بالتدريج مع الاستمرار فى الخفق ختى يصير الخليط مثل الكريمة ويخفق بياض البيضة مع الفانليا بالشوكة ويضاف الخليط السابق وتخفق المقادير جيدا ويضاف الدقيق بالتدريج ويقلب المقدار دون دعك حتى تتكون عجينة ناعمة يمكن تشكليها وتشكل على هيئة كرات صغية ويضع فى وسكها المكسرات وترص الواحدات متباعدة فى الصاح الخبيز وتخبز فى فرن هادئ الحرار حتى يتم النضج مع مراعاة عدم تغير لونها ترفع الغريبة من الصجات بعد ما تبرد

الكاتب:  المهاجرة [ السبت يوليو 11, 2015 6:48 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

حبيبتى ملهمة تسلم ايدك

وكل سنة وانتى بخير وصحة وعافية وستر

كنت بفكر اعمل كحك تتفتكرى أحسن اضع لبن بدل الماء

علشان يبقى أنعم ولا إيه اصلى بقالى سنين مش بعمل

ونسيت الطريقة وإيه كانت النتيجة لما حطتيتى ماء فى العجينة

لو طلع ناعم برضوا يبقى خلاص بلاش لبن علشان يبقى خفيف شوية

كفاية السمنة اللى فيه

قولى لى إيه رأيك ياملهمة وشكراً لكى

الكاتب:  النيل الخالد [ الأحد يوليو 12, 2015 1:11 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

تسلم إيدك اختى الغالية ملهمة ، بصراحة حاجة جميلة جدا وتفتح النفس :)
جزاكى الله خيرا على مجهودك ، ربنا يباركلك يا رب ،
لو تعرفى طريقة لعمل البسبوسة وتكون مجربة ونتائجها مضمونة ياريت تقوليهالنا ،
لحسن عملتها 3 مرات وفشلت فيها فشل ذريع ....
تقبل الله منكى صالح الأعمال وكل عام وانتى واسرتك الكريمة بالف خير..

الكاتب:  molhma [ الأحد يوليو 12, 2015 1:30 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى





المهاجرة كتب:
[size=200]حبيبتى ملهمة تسلم ايدك

وكل سنة وانتى بخير وصحة وعافية وستر

كنت بفكر اعمل كحك تتفتكرى أحسن اضع لبن بدل الماء

علشان يبقى أنعم ولا إيه اصلى بقالى سنين مش بعمل

ونسيت الطريقة وإيه كانت النتيجة لما حطتيتى ماء فى العجينة

لو طلع ناعم برضوا يبقى خلاص بلاش لبن علشان يبقى خفيف شوية

كفاية السمنة اللى فيه

قولى لى إيه رأيك ياملهمة وشكراً لكى


النيل الخالد كتب:
تسلم إيدك اختى الغالية ملهمة ، بصراحة حاجة جميلة جدا وتفتح النفس :)
جزاكى الله خيرا على مجهودك ، ربنا يباركلك يا رب ،
لو تعرفى طريقة لعمل البسبوسة وتكون مجربة ونتائجها مضمونة ياريت تقوليهالنا ،
لحسن عملتها 3 مرات وفشلت فيها فشل ذريع ....
تقبل الله منكى صالح الأعمال وكل عام وانتى واسرتك الكريمة بالف خير..



الله يكرمكم أختى الكريمة المهاجرة أنا أستعمل الماء الدافئ فى عمل الكحك و بيكون الكحك ناعم جدا و جميل جدا بس أهم حاجة سيبى العجين يخمر جيدا يعنى مش أقل من ساعتين و أشترى نوع جيد من الدقيق الفاخر لأن فيه نوع دقيق بينطر السمن فالكحك يبقى خشن و السمن البلدى لا تبان فى الطعم


أختى الكريمة النيل الخالد بكرة إن شاء الله أضع لكى طريقة سهلة للبسبوسة

جزاكم الله خيرا و شكرا لمروركم الجميل
[/size]

الكاتب:  molhma [ الأحد يوليو 12, 2015 5:48 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

بسم الله الرحمن الرحيم

أقترب العيد تقبل الله منكم صالح الأعمال و جعلنا جميعا ممن أعتق رقابهم من النار اللهم آمين كل عام و أنتم طيبين و مولانا الكريم بخير صحة و حال وبركة فى العمر و الأهل و الرزق و العمل و بتوفيق من الله و مدد من نبيه صلوات ربى و سلامه عليه و على آله اللهم آمين


أقدم لكى ياسيدتى اليوم صنفان الأول بناءا على طلب أختى الحبيبة النيل الخالدصورة

أختى الكريمة النيل الخالد بكرة إن شاء الله أضع لكى طريقة سهلة للبسبوسة
صورة
بداية والله أختى الكريمة لا تنسى قبل البداية بسم الله الرحمن الرحيم
ثانيا و الله العظيم منذ أن تعودت على قول يد النبى قبل أيدينا صلى الله عليه و على آله و سلم تسليما كثيرا و الأكل أطعم و أجمل
الله يسعد و يحفظ و يكرم من علمها لى و يبارك له فى عمره و أهله و ماله و عمله اللهم آمين

المقادير

2 كوب سميد
كوب سكر
كوب جوز هند
كوب لبن
نص كوب سمنة
معلقتين زبادى
معلقة صغيرة فانليا
لوز على الوجه

الطريقة
السميد وعلية السكر وجوز الهند والفنليا وقلبتهم عى بعض
اللبن والسمنة على النار لحد ما السمنة تسيح وبعد كدة حطتهم على المواد الجافة اللى قلبناهم معا
وضعى عليهم معلقتين الزبادى واقلبيهم
بعدكده صبيهم فى الصنية ثم قطعي البسبوسة مربعات و هى فى الصنية قبل دخولها الفرن و فى كل مربع ضعى لوزة من اللوز المقشر

ضعيها فى الفرن على درجة حرارة 180 تقريبا نص ساعة واول ما تحمر من الجناب ولعى الشواية واهم حاجه انا البسبوسة تكون سخنه والشربات كمان يكون سخن


مقدار العسل أو الشربات
كوب سكر
كوب ماء
و عصير نص ليمونه
معلقة سمن

وبالهنا و الشفا


2---صورة


البتي فور

المقادير :-
4 اكواب دقيق
2 كوب سمن
1 كوب سكر مطحون
2 ملعقة بيكنج بودر
2 ملعقة كاكاو خام
4 بيضات
1 ملعقة فانيليا
للتزيين :-
مربى + جوز هند + شيكولاته مبشورة + فسدق + لوز
طريقة التحضير :-
اولا نقوم باحضار اناء عميق و نضع فيه السمن و نقوم بفرك السمن جيدا ، ثم نضيف السكر و نفرك براحة اليد مرة اخرى الى ان يتكون خليط كريمي ، ثم نقوم بوضع البيض واحدة تلو الاخرى ، و في كل مرة نقوم بفرك الخليط جيدا ، الا ان يتكون خليط متمازج ، ثم نحضر اناء اخر و نضع فيه الدقيق و البيكنج بودر ، ثم نقوم بالاضافة كوب تلو الاخر ، حتى تتكون عجينة لينة و غير ملتصقة براحة اليد ، ثم نحضر وعاء صغير به ملعقتين الكاكاو الخام و نضع به ثلث العجينة و نخلطها جيدا ، ثم نقوم بالتشكيل باستخدام الماكينة ، و ندخلها فرن هادئ الى ان يصبح لونها ذهبيا ، و بعد ان تبرد نقوم بالتزيين و ذلك باضافة الشيكولاته السائلة و جوز الهند و المربى .

وصحتين و عافية

الكاتب:  النيل الخالد [ الاثنين يوليو 13, 2015 1:20 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

molhma كتب:
بسم الله الرحمن الرحيم

أقترب العيد تقبل الله منكم صالح الأعمال و جعلنا جميعا ممن أعتق رقابهم من النار اللهم آمين كل عام و أنتم طيبين و مولانا الكريم بخير صحة و حال وبركة فى العمر و الأهل و الرزق و العمل و بتوفيق من الله و مدد من نبيه صلوات ربى و سلامه عليه و على آله اللهم آمين


أقدم لكى ياسيدتى اليوم صنفان الأول بناءا على طلب أختى الحبيبة النيل الخالدصورة

أختى الكريمة النيل الخالد بكرة إن شاء الله أضع لكى طريقة سهلة للبسبوسة
صورة
بداية والله أختى الكريمة لا تنسى قبل البداية بسم الله الرحمن الرحيم
ثانيا و الله العظيم منذ أن تعودت على قول يد النبى قبل أيدينا صلى الله عليه و على آله و سلم تسليما كثيرا و الأكل أطعم و أجمل
الله يسعد و يحفظ و يكرم من علمها لى و يبارك له فى عمره و أهله و ماله و عمله اللهم آمين

المقادير

2 كوب سميد
كوب سكر
كوب جوز هند
كوب لبن
نص كوب سمنة
معلقتين زبادى
معلقة صغيرة فانليا
لوز على الوجه

الطريقة
السميد وعلية السكر وجوز الهند والفنليا وقلبتهم عى بعض
اللبن والسمنة على النار لحد ما السمنة تسيح وبعد كدة حطتهم على المواد الجافة اللى قلبناهم معا
وضعى عليهم معلقتين الزبادى واقلبيهم
بعدكده صبيهم فى الصنية ثم قطعي البسبوسة مربعات و هى فى الصنية قبل دخولها الفرن و فى كل مربع ضعى لوزة من اللوز المقشر

ضعيها فى الفرن على درجة حرارة 180 تقريبا نص ساعة واول ما تحمر من الجناب ولعى الشواية واهم حاجه انا البسبوسة تكون سخنه والشربات كمان يكون سخن


مقدار العسل أو الشربات
كوب سكر
كوب ماء
و عصير نص ليمونه
معلقة سمن

وبالهنا و الشفا

شكرا اختى الغالية ملهمة ، وصفة جميلة وجديدة لم أجربها من قبل ، سوف أجربها بإذن الله .
جزاكى الله خيرا وسلمت يداكى ، وكل عام وانتى بخير .

الكاتب:  molhma [ الاثنين يوليو 13, 2015 1:38 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

كل سنة و انتى طيبة أختى الكريمة و أسرتك بخير و سعادة أأمرى و الله فى أى وصفة عنيا ليكى و لكل الأحباب ربنا يعيد الأيام الطيبة على مولانا و على جميع الأخوة و الأخوات بخير و أمن و أمان من عند الله

الكاتب:  النيل الخالد [ الاثنين يوليو 13, 2015 1:48 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

اللهم آمين اللهم آمين اللهم آمين .
الله يكرمك اختى الحبيبة ملهمة

صورةصورةصورة

الكاتب:  molhma [ الاثنين يوليو 13, 2015 5:20 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

بسم الله الرحمن الرحيم

أقترب العيد تقبل الله منكم صالح الأعمال و جعلنا جميعا ممن أعتق رقابهم من النار اللهم آمين كل عام و أنتم طيبين و مولانا الكريم بخير صحة و حال وبركة فى العمر و الأهل و الرزق و العمل و بتوفيق من الله و مدد من نبيه صلوات ربى و سلامه عليه و على آله اللهم آمين


بسكويت النشادر

المقادير

3 كوب دقيق
بيضة

كوب زبدة = 200 جم

2/3 كوب سكر باودر

3 ملعقة أكل حليب سائل دافئ

2 ملعقة صغيرة ممسوحة نشادر
1/4 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
2 فانيلا
رشة ملح

صورة

التحضير :


تخفق الزبدة مع السكر حتى تصبح هشة + البيض الواحدة بعد الأخرى مع استمرار الخفق بعد كل بيضة حتى تختفي + الفانيلا ويخفق المزيج
يذوب النشادر في الحليب الدافئ (سيفور ويغلظ)

يضاف خليط الحليب والنشادر ويخفق + البيكنج باودر والملح ويخفق + الدقيق مع ابقاء القليل منه مع العجن ( لانبالغ في العجن مجرد التجانس وعدم الالتصاق باليد)

وتكون طرية جداكعجينة البيتي فوروإذا كانت محتاجةلقليل من الدقيق نضيفه

توضع العجينة في كيس الحلواني برأس البسكويت اللي يكون من جانب سادة ومن جانب مشرشر أو ماكينة البسكويت

ويشكل البسكويت في صينية مدهونة سمن خفيف

ويخبز بدرجة 180 لمدة 15 دقيقة حتى يأخذ اللون الذهبى

وبالهنا و الشفا

الكاتب:  المهاجرة [ الاثنين يوليو 13, 2015 6:49 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

شكراً ملهمة وتسلم ايدك

وكل سنة وإنتى طيبة وبصحة وعافية وخير وسعادة

وكل أسرتك يارب

الكاتب:  molhma [ الثلاثاء يوليو 14, 2015 4:38 pm ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى


بسم الله الرحمن الرحيم

أقترب العيد تقبل الله منكم صالح الأعمال و جعلنا جميعا ممن أعتق رقابهم من النار اللهم آمين كل عام و أنتم طيبين و مولانا الكريم بخير صحة و حال وبركة فى العمر و الأهل و الرزق و العمل و بتوفيق من الله و مدد من نبيه صلوات ربى و سلامه عليه و على آله اللهم آمين


الصنف الذى أقدمه لكى اليوم سيدتى هو
القرص دلعوها وخلوها منين أصابع بدل شكل القرص
كما قال مولانا و سيدى الكريم الله يعزه و يكرمه اللهم أمين

القراقيش او المنين
صورة


اولا المقادير
كيلو دقيق ولو بالكوب يبقى 5 اكواب دقيق
كوب لبن دافىء
ملعقه طعام ممسوحه خميره
نصف كيلو سمن او زبده لا تندهشوا من كميه السمن
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره ملح
شمر أوينسون
طريقة عمل القراقيش او المنين

يوضع السمن علي النار يجب ان يسخن ويغلى ولكن بدون ان يحترق يقدوح
نعمل حفره فى الدقيق ونضع الملح والسمسم وممكن تستعملى شمر وينسون
نضيف السمن الساخن
نقلب الخليط بملعقه خشبيه لانه ساخن
وبعد مايبرد نبس الدقيق يعنى ندعكه بالكفين جيد وبعدين نضيف اللبن ويكون مذاب فيه الخميره ولو العجينه محتاجه تانى نضيف ربع كوب الماء الدافىء ونعجن
نترك العجينه ترتاح عشر دقايق
ونفردها جيدا ونقطعها مستطيلات بالطول
ممكن نحشيهاعجوة
صورة
ونبدأ برصها فى صاج الفرن ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ساعتين



بعد ما تخمر ندخلها الفرن ونضعها فى الرف المتوسط على حراره 180 حوالى ربع ساعه وبعدين نفتح عليها الشوايه من فوق حوالى دقيقه واحده حتى تحمر

وبالهنا و الشفا صحتين و عاقية

الكاتب:  molhma [ الأربعاء يوليو 15, 2015 1:02 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

المهاجرة كتب:
[size=200]شكراً ملهمة وتسلم ايدك

وكل سنة وإنتى طيبة وبصحة وعافية وخير وسعادة

وكل أسرتك يارب



وانتى طيبة و أسرتك الكريمة بخير و سعادة أختى الحبيبة المهاجرة كتر خيرك و تسلمى حبيبتى من كل شر
جزاكى الله خيرا و شرفنى مرورك العطر
[/size]

الكاتب:  حبيبة1 [ الأربعاء يوليو 15, 2015 1:34 am ]
عنوان المشاركة:  Re: لكى يا سيدتى

تسلم ايديكي ياغالية وكل سنة وانت طيبة

صفحة 4 من 30 جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/