لطيف كتب:
ابو الحسن الطيب كتب:
molhma كتب:
b]
يعني لو تم العجن بماء مع الملح والخميرة اعتقد انه كافي وهي طريقة المخابز
بارك الله بكم
أكلتها عند أحد الأخوة
ومن وقتها حبيتها
بنفس الطريقة ماء وملح وخميرة
وهو طازة بكون متماسك لكن لم يبرد بيتكسر
mrim كتب:
molhma كتب:
https://www.facebook.com/100063998192376/posts/906314436541165/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
خبز الشعير .. خبز الأنبياء..وما دخل جوفاً إلا وأخرج كل داء فيه. وهو قوت الأنبياء عليهم السلام
الشعير يمتص الكربوهيدرات ومؤشره الجلايسيمى منخفض لذلك هو مفيد لمرضى السكر لأنه يؤدى الى انخفاض مستوى الجلوكوز والأنسولين..
يعطى الشعور بالشبع لفترات طويلة مما يساعد على التخسيس
يعالج الأنيميا ويقلل مستوى الكوليسترول الضار
ملحوظة :ليس خالياً من الجلوتين
المقادير :
٤ كوب ماء أو لبن
٢ كوب دقيق شعير جاهز
١/٢ ملعقة كبيرة ملح
١/٤ كوب زيت زيتون
الطريقة
نخلط كل المكونات فى الخلاط لتعطى عجينة أثقل قليلا من عجينة الكريب وتركها نصف ساعة ترتاح
..لسهولة تنفيذها نضعها فى زجاجة كاتشاب فاضية ونسويه على طاسة تيفال مع مسحة زيت كما ف الفيديو الموجود فى التعليقات .. واذا لم توجد نسويها زى الكريب، ننزل بكبشة عجينة ونفردها بمعلقة او شوكة ، او حتى نحرك الطاسة عشان نوزع العجينة
عوامل نجاحه :
الطاسة تكون سخنة والنار هادية
مش هيتقلب الا اذا كان استوى كويس من الجهة دى
لما نقلبه نعلى النار وهنشوفه بيعلى ويتنفخ شوية ودة معناه انه استوى من جوة فـ نهدى النار تانى عشان يستوى من على الناحية التانية
هيعمل ٢٠ رغيف قد كفّ الإيد ونعينه فى التلاجة مش ف الفريزر
ف الكمية كلها ٧٨٠ كالورى لو اتعمل بماية
١٢٠ جم كربوهيدرات
١٦ جم دهون
الرغيف الواحد بالحجم اللى قد كف الايد فيه ٤٠كالورى
تسلم ايدك ان شاء الله اجربه ❤️أخي الكريم الفاضل لطيف أكرمكم الله واعزكم
لو تم خبزه بربع فنجان من الزيت ومش لازم زيت زيتون الست المصرية بتعرف تتصرف علي أد الإيد يعني ممكن زيت دوار الشمس او زيت الذرة ويعجن بكوب زبادي صغير بدلا من اللبن الحليب زيادة في الوفر لن يكون يابس او قاسي بيتكسر بعدما يبرد رغيف العيش
حبيبتي الغالية مريم جبر الله خاطرك واسعد قلبك بكل ماتتمني وأكثر
وأسعدني مرور الكرام جزاكم الله خيرا