موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 510 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 34  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت سبتمبر 09, 2006 10:55 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]أى خدمة يا سلافة
بس إيه أخبار الأكل يا رب يكون عجبهم
النهاردة أنا جيبالك طريقة كفتة الفراخ
المقادير:
-دجاجة واحدة متوسطة ومسلوقة بطريقة عمل الدجاج المسحب.
-نصف باقة بقدونس.
-حبة بطاطا متوسطة ومسلوقة.
-نصف ملعقة كبيرة طحين.
-ملعقة صغيرة ملح وفلفل وبهار حسب الرغبة.
-بيضة مخفوقة.
-بقسماط لتغطية الكفتة.
-زيت للقلي.

طريقة التحضير:
1-يقطع الدجاج ويفصل الجلد والعظم.
2-يفرم البقدونس ناعما.
3-تقشر البطاطا وتهرس بالشوكة.
4-يخلط الدجاج والبقدونس والبطاطا والملح والفلفل والطحين. الكل بالمفرمة الكهربائية.
5-يصنع الزيت حتى يصبح جاهزا للقلي ويوضع كل 3 أصابع مع بعض حتى ينتهي المقدار على نار هادئة.
6-يزين بأوراق الكرفس وحلقات الليمون ويصبح جاهزا للتقديم.

وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين سبتمبر 18, 2006 7:12 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]إنت فين يا سلافة
واضح كده إن الأكل معجبهومش فعلا
معلش أنا جيبالك إنهاردة أكلة جديدة
وهى فراخ محشية بالأرز
يقدم لـ 4 أشخاص، مدة الاعداد 40 دقيقة.

المقادير: فرخه متوسطة الحجم، 2 كوب أرز، بطاطس مقطعه مكعبات، بصله كبيره مبشوره، ملح وفلفل، ماء، سمن .

طريقة الاعداد: حمرى الأرز فى معلقة سمن ثم ضعى الأرز والملح و الفلفل و الماء واتركيه على النار حتى ينضج .

احشى الفرخه بالأرز ثم ضعى الباقى فى ورق المونيوم على شكل مركب .

حمري البصله فى السمن في صينيه وضعي الفرخه المحشيه فى الوسط وضعي حولها البطاطس المكعبات و مراكب الأرز.

غطى الاناء وضعيه على النار حتى يغلى ثم ادخليه الفرن مع وضع الماء المحيط بالفرخه فوقها بالمعلقه كل فتره حتى النضج ثم ارفعي الغطاء و اتركيها تحمر.

ملحوظه:ممكن يكون الحشو فريك أو البطاطس اى نوع تفضلى "
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة سبتمبر 22, 2006 8:52 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]معلش انا مش فاضية
لكن الاكل كان رائع جداا وقالوا نفسك حلو فى الاكل يا سلافة
ميعرفوش ان الاكل نفس بنت البتول
اشكرك جدا
بكرة عندى عزومة اخرى وانشاء الله حعمل الفراخ[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد سبتمبر 24, 2006 2:12 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]بالهنا والشفا يا سلافة
ده نفسك إنت طبعا
وربنا يقويكى على العزومات دى ويعجبهم الأكل كمان وكمان
أنا جبتلك الأكلة دى النهاردة مخصوص عشان خاطرك ويا رب تعجبك وتعجبهم
فخدة فى الفرن

-::- المقادير -::-
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيح
بصلة كبيرة مقطعة حلقات2 ملعقة كبيرة زيت او سمنة

-::- الطريقة -::-
اغسلي الفخذة ونشفيها
اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة
ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا
ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح
فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس
نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل
نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات
نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى
غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن
لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم
علشان وشها يحمر و بالهنا و الشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت سبتمبر 30, 2006 9:47 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]طربق عمل البيكاتا

ملح +فلفل +بهارات لحم ماركة السفينة
1 كيلو لحم مقطع نفس تقطيع البفتيك بدون دق
1 بصلة كبيرة تقطع قطع صغيرة
علبة مشروم (فطر) صغيرة
2 ملعقة طحين كبيرة
2 ملعقة صويا صوص
2 سن ثوم مفروم


الطريقة
الفلفل والبهارات تتبل بهم اللحمة قبل وضعها في الزيت أو بالفلفل فقط. .1
تشوح اللحمة في زيت زيتون مقدار ملعقتين أوثلاث. .2
توضع باقي المقادير، البصل تم الطحين ثم الصويا صوص والمشروم والثوم آخر شيء والملح. .3
بعد أول غلوة للخليط، ومع استواء اللحم، تطفأ النار ويقدم. .4
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد أكتوبر 01, 2006 10:40 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]انتى بتجيبى الطرق الجميلة للاكل منين
يابخت اللى بياكلوا من ايدك
اكيد بيخلوا بالهم من صوابعهم
النهاردة على الفطار انشاء الله اعمل البيكانا
واضح انك شاطرة فى كل حاجة [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أكتوبر 03, 2006 8:37 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]والله كل الأكلات دى من على النت يا سلافة
ربنا يخليكى يا رب وبالهنا والشفا
النهاردة أنا معايا طريقة الدجاج محمر في الفرن

المقادير:
دجاجة
علبة زبادي
عصير ليمونة
ملعقتان معجون الطماطم
فصان ثوم أو أكثر
ملح حسب الرغبة
ملعقة صغيرة كمون مطحون
ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون
ملعقة صغيرة هيل مطحون

الطريقة:

تغسل الدجاجة جيداً وتترك حتى تجف.
تخلط مقادير التتبيلة جيداً.
تخرم الدجاجة بواسطة الشوكة أو السكين.
تتبل الدجاجة بالتتبيلة مع الدعك الجيد حتى تتشرب مقادير التتبيلة جيداً.
تترك الدجاجة في الثلاجة ساعة كاملة.
توضع الدجاجة في صينية الفرن وتغطى بالقصدير.
تزج الصينية في الفرن وتترك لمدة ساعة إلى ساعة ونصف.
بعد أن تنضج الدجاجة، أزيلي القصدير واتركي الدجاجة كي تحمر من الأعلى.
نقدم مع الأرز الأبيض والبطاطس المقلية.
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء أكتوبر 04, 2006 3:58 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]انتى بتخذى العين عنك والا ايه
عموما يابلة نظيرة لا لا ياابلة بنت البتول
حلوة وسهلة وسريعة الفراخ المحمرة فى الفرن [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت أكتوبر 07, 2006 12:38 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]لا والله إعملى بحث فى النت وهتلاقى كل الأكلات دى
وعلى العموم بالهنا والشفا
النهاردة أنا جبت طريقة شوربة الكوسة علشان هى خفيفة على المعدة

والمقادير هى
4 حبات كوسة متوسطة الحجم
حبة بطاطس متوسطة الحجم
كوبين ونصف من مرق الدجاج مضاف إليها مكعبين من خلاصة مرقة الدجاج


الطريقة
تقطع الكوسة والبطاطس إلى حلقات دائرية وتوضع في ماء الدجاج حتى تنضج.
ثم توضع بالخلاط وتخلط جيداً.
تقدم ساخنة وبالهناء والعافية. .

[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء نوفمبر 01, 2006 2:28 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]
اكلة بقة حلوة زيك يااستاذة الطبخ يا بنت البتول من ايدك الحلوة [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت نوفمبر 11, 2006 1:57 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial] [/font]من عنيه يا سلافة
تتبيلة لحم ضاني او بتلو مشوي على الفحم
المقادير:
4 كيلو لحم ضاني عربي او نيوزيلاندي ( يفضل الريش أو الشقف او مكعبات متوسطة )-
2 كوب صلصة سويا ( ماركة البجعة )-
1 باكيت معجون طماطم-
1 معلقة فلفل اسود-
1 معلقة صغيرة شطة حمراء ناعمة-
10 فصوص ثوم-
2 معلقة خل ابيض-
2 معلقة كمون مطحون-
1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم-
1 بصلة كبيرة-
2 حبة فلفل اخضر بارد-
2 حبة طماطم-
2 معلقة زيت.


الطريقة:
يغسل اللحم جيدا
نقوم بفرد اللحم قليل الدق علية بساطور او شاكوش اللحم المخصص لذلك ( للريش والشقف فقط ) ، في حالة ان تكون اللحم في صورة قطع لا يتم فردها وتترك كما هي
ملحوظة هامة : عند شراء اللحم يحب ان تكون بة قليل من الدهون وليس خاليا تماما.
بعد فرد اللحم يتم تركة قليلا لعمل التتبيلة
طريقة عمل التتبيلة :
توضع الصويا+ الزيت + الخل + الكمون + الطماطم + جوزة الطيب + البصلة + معجون الطماطم + الفلفل الاسود + الفلفل الاخضر + الثوم+ الشطة في الخلاط ويتم ضرب المكونات الي ان تصبح سائلا ولا وجود لمكونات صلبة بها
تحضر وعاء كبير نضع فية كمية صغيرة في الاسفل وبعدها نبدا برص اللحم في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نوضع سائل التتبيلة حتي يتم التاكد من وصول التتبيلة لكل الاجزاء وتترك في الثلاجة بمدة لا تزيد عن اربع ساعات ولا تقل عن الساعة والنصف حتى تحصلو علي افضل مذاق
وبالهنا والشفاء


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس نوفمبر 23, 2006 9:20 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
صورة [font=Tahoma]حبيبتى بنت البتول
اعتقد ان الجميع ينتظرون اكله من يدك
انا عاوزاها حلو
ممكن ممكن
اصل خلاص الباب ده اصبح اسمه اكلات بنت البتول[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء ديسمبر 05, 2006 1:32 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
صورة [font=Tahoma]حبيبتى بنت البتول
انتى نستينا طيب الحقينا يا محبة ال البيت يمكن هى مش فاضية برضة تشليها ماانتى عارفة انى خايبة فى الطبيخ
يا سيدات المنتدى المطبخ فاضى اى اكلة بسرعة
هم كلهم مش فاضين والا ايه اعتقد الوحيدة اللى فاضية هى المهاجرة
[/font]
[/quote]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء يناير 10, 2007 4:31 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma][fot]كباب الدجاج[/fot]
المقادير
أ- 500 جرام من صدر الدجاج بدون الجلد .
ب- نصف كوب من اللبن الرائب .
ج- نصف ملعقة صغيرة من الثوم .
د- ملعقة طعام من الطماطم.
هـ- ملعقتان طعام من السمن المذاب .
و- حبتا حامض لومي صغيرتان .
مدة التحضير 10 دقائق + ساعات للنقيع وللتبييل .
مدة الطهي 10 دقائق .
الخطوات
1- يقطع صدر الدجاج إلى مكعبات وتشك في أسياخ مدهونة بالزيت في أسياخ مدهونة بالزيت كل ثلاثة أو أربعة مكعبات في سيخ واحد .
2- تصف الأسياخ جنباً إلى جنب في طبق مسطح .
3- تصنع معجونة من خليط اللبن الرائب والثوم ويضاف الخليط أو يصب فوق أسياخ الدجاج .
4- تغطى أكياس الدجاج بكيس بلاستيكي وتترك لمدة ما بين 4 و 5 ساعات مع التقليب عدة مرات .
5- تغطى صينية الشي بورق ألمنيوم وتمسح بالسمن بواسطة الفرشاة .
6- تشوى أسياخ كباب الدجاج حتى تحمر مدة 4 دقائق لكل جانب من جانبي السيخ خلال الشي على النار .
7- يمسح كباب الدجاج بالسمن المذاب حتى يصبح طرياً .
8- يقدم الكباب المشوي فوق الأرز المفلفل المزين بشرائح ليمون الحامض .
تكفي هذه الكمية لــ 4 أشخاص .[/font]
صورة

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء يناير 23, 2007 12:09 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4502
[font=Arial]معلش يا سلافة أنا ظروفى ملخبطة شوية علشان كده غبت عن الموقع فترة
لكن بدل تقديم وصفة اليوم ، هاقدم شئ اعتقد إنه مهم
يا رب تستفيدوا به


جدول تحويلات:

سعة الملاعق:
1 ملعقة صغيرة = 5 ملل
4 أكواب = 1 لتر


السعات المستخدمة للزبدة والسكر والدقيق:
1 كوب = 250جرام
2 كوب = 500جرام
1 ملعقة كبيرة = 15جرام
1 ملعقة صغيرة = 10جرام


حرارة الفرن وما يعادلها:
بارد جداً / 225 - 275 فهرنهايت / 110 - 140 درجة مئوية
بارد / 300 - 325 فهرنهايت / 150 - 160 درجة مئوية
معتدل / 350 - 375 فهرنهايت / 180 - 190 درجة مئوية
ساخن / 400 - 450 فهرنهايت / 200 - 230 درجة مئوية
ساخن جداً / 475 - 500 فهرنهايت / 250 - 260 درجة مئوية


سعة السوائل:
25 ملل = 1 أونصة سائلة
150 ملل = 5 أونصة سائلة
600 ملل = 20 أونصة سائلة (1 باينت)
1000 ملل (1 لتر) = 35 أونصة سائلة ( 4/3 1 باينت)
4 لترات = 7 باينت
2/1 4 لترات = 1 غالون



الأوزان:
25جرام = 1 أونصة
100جرام = 3.5 أونصات
150جرام = 5 أونصات
300جرام = 10.5 أونصات
450جرام = 16 أونصة (1 رطل)
1 كيلو جرام = 2 رطل و 4 أونصات
5 كيلو جرام = 11 رطل


الطول:
10 مم (1 سم) = 2/1 بوصة
2 سم = 4/3 بوصة
2.5 سم = 1 بوصة
30.5 سم = 12 بوصة (1 قدم)
91.5 سم = 36 بوصة (1 ياردة)
100 سم (1 م) = 39 بوصة

[/font]

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 510 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 34  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: [AhrefsBot] و 9 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط