موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 510 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1, 2, 3, 4, 5 ... 34  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يوليو 17, 2006 12:24 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4502
[font=Arial]شكرا يا بنت البتول على الهدية
منتظرة هدايا أخرى

شكرا يا سلافة على وصفة الكوارع الشهية
نجربها لما الحر يخف شوية إن شاء الله[/font]

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يوليو 17, 2006 6:56 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]من عينيه يا سلافة
شوربة الدجاج
المقادير
قطع من صدور الدجاج
رأس بصل
فص ثوم
نصف باكيت معكرونة
كوب ونصف ماء
زبدة
الطريقة
نضع الزبدة في إناء التحضير حتي تذوب وبعد ذلك نضع عليها البصل مع التقليب حتي يحمر.
نضيف قطع الدجاج المقطعة مكعبات ونستمر في التقليب.
نضع الثوم المدقوق والمعكرونة مع التقليب.
بعد ذلك نسكب عليها الماء ونتركها حتي تنضج لمدة 15 دقيقة. [/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة يوليو 21, 2006 6:32 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[align=center][font=Tahoma]محبة ال البيت
احنا بس اللى حنعمل اكل
شكرا سلافة شكرا يا بنت البتول
لا سلافة عايزة منك اكلة خفيفة
اصل وزنها زاد فبطلت تاكل
وبصراحة بينى وبينك انا بعمل اكلات دسمة
وبدأت اعمل الاكل اللى بتقول عليه بنت البتول اكلها خفيف
ساعدونى على الرجيم [/font]
[/align]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس يوليو 27, 2006 1:38 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4502
[font=Arial]ماشى يا سلافة ولا تزعلى

أقدم لك وصفة جديدة ومش خفيفة قوى لشوربة لسان العصفور


المقاديـر :-

2 ملعقة كبيرة زيت
1 بصلة صغيرة مفرومة ناعم
1 فص ثوم كبير مهروس
2/1 كوب لسان العصفور
2 ملعقة كبيرة دقيق
4- 5 كوب مرق دجاج أو لحم
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
4/1 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة


الطريقـــة :-

- ضعى الزيت فى قدر
- سخني على نار قوية
- أضيفي البصل والثوم وقلبى الى ان يذبل البصل ( لا تجعلي لونه يتغير)
- أضيفى لسان العصفور وقلبى على النار إلى أن يصبح ذهبى اللون
- انثرى الدقيق فوق لسان العصفور وقلبى الى أن يتوزع جيدا
- أضيفى المرق، الفلفل، القرفة والملح
- قلبى الى أن تختلط المكونات
- اتركيه على النار الى أن يغلى مع التقليب من وقت لآخر لكى لا يترسب الدقيق فى القاع
- غطى القدر واتركيه على نار هادئة الى أن ينضج لسان العصفور
( إذا كانت الشوربة سميكة أضيفى مزيد من المرق حسب الرغبة )
- وزعى الشوربة في أطباق التقديم ثم أنثرى بعض البقدونس فوق كل طبق


[align=center]وبالهنا[/align][/font]

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يوليو 29, 2006 2:49 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma][align=center]تسلم ايديك يا محبة ال البيت
واضح انك استاذة فى المطبخ

خلاص بدل انتى وبنت البتول جعلتوها شوربة
حقدم لكم انا كمان شوربة بس مش حتقدروا تعملوها دلوقتى الا فى موسم الشتاء [/align]

[align=center][fot]شوربة عدس[/fot][/align]
[light=#FFFFCC]المقادير [/light]
كوب عدس أحمر
بصلة مبشورة
فصين ثوم مبشورات
حبة طماطم مبشورة
حبة فلفل أخضر حار
مكعب خلاصة مرقة الدجاج
5 كوب ماء

[light=#FFFF99]الطريقة [/light]
يغلى العدس مع الماء وخلاصة مرقة الدجاج حتى النضج.
يخلط بالخلاط.
يسخن زيت ويضاف إليه البصل والثوم والطماطم حتى تذبل المكونات
وتسكب على حلة العدس الجاهز
وتترك حتى تستوي كلياً وتتماسك.
.تقدم مع ليمون ورشة فلفل أود وتؤكل بالهناء. [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت يوليو 29, 2006 7:08 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]أكلة مخصوصة لسلافة ومحبة أهل البيت
ملوخية بالجمبرى(القريدس)

المقادير
كيلو جمبرى (قريدس) مقشر
كيلو ملوخية خضراء لو مفيش ملوخية مجمدة
فصوص ثوم مفرى
بصلة مفرية
ملعقة كزبرة مطحونة
ملح
سمن او زيت


الطريقة
نحضر وعاء ونضعه فوق النار ونضع فيه الجمبري حتى ينشف من الماء.

وبعدين نضع عليه البصلة ونقلبه جيداً مع وضع نصف الزيت اوالسمن حتى يصفر

ثم نضع نصف خليط الثوم الممزوج بالكزبرة والملح ونقلبه جيداً.

نضع كمية الماء المناسبة -2 كوب ماء- ثم نضع الملوخية ونقلب جيداً.

نرفعها من على النار ونضع وعاء آخر.

ثم نضع فيه النصف الآخر من السمن والزيت والنصف الآخر من الثوم ونقلب حتى ينضج ثم نرفعة من على النار

ونقلبه فوق الملوخيةونغطى الوعاء
وبالهناء والشفاء. [/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين يوليو 31, 2006 1:59 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma][align=center]الله الله الله
مش اى حد يعمل الملوخية بالجمبرى ولا اى حد ياكلها
يالا بينا يامحبة ال البيت اصل دى معمولة مخصوصة لينا
شكرا لك يابنت البتول واحلى ملوخية انشاء الله حتعجب
الكل بس عارفة لو مفيش حد اكلها ..لا ..انشاء الله تعجبهم
لان واضح انك انتى ومحبة ال البيت اساتذة فى المطبخ
انا مستنية المهاجرة ...انشاء الله تدخل معانا المطبخ [/align][/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس أغسطس 03, 2006 6:38 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]الله يخليكى يا سلافة
ودى أكلة خفيفة علشان عيونك يا سلافة
هذه طريقة بسيطة للخضار سوتيه
المقادير:-
5 حبات كوسا صغيرة مقطعة حسب الرغبة ومسلوقة - 5جزر متوسط الحجم اوكوب جزر صغير مسلوق
بروكلي مسلوق الكمية المرغوبة - بطاطس صغيرة ايضا مسلوقة 5 حبات - فليفلة اي لون مقطعة نيئة
ملعقة طعام زبدة - نصف كوب عصير ليمون + ملعقة متوسطة ملح وفلفل اسود وكزبرة مفرومة ناعما
الطريقة:
تقلى الخضار في الزبدة مع البهارويصب عليها الليمون وتزين بالكزبرة وتقدم مع اي نوع طعام مثل الستيك بأنواعه
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أغسطس 08, 2006 5:52 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]طريقة عمل طاجن الكوسة بالبشاميل
المقادير : كيلو كوسة متوسطة الحجم
2/1 كيلو لحم مفروم ومعصج (مكشن)
4 ملاعق كبيرة صنوبر محمص
مقادير الصلصة البيضاء:
3 ملاعق كبيرة دقيق
2 ملعقة كبيرة زيت
3 أكواب حليب
ملح، فلفل
3 ملاعق كبيرة جبن رومي مبشور أو جبن بارميزان
طريقة التحضير : - تغسل الكوسة وتقور ( يتم تفريغها) خفيفاً ثم تحمر في الزيت بحيث يكون لونها ذهبياً، ترفع علي ورق مطبخ وتترك حتي تبرد.
- تحشي الكوسة باللحم المعصج ( المكشن )والصنوبر وترص في الطاجن.
- تجهز الصلصة البيضاء:
يرفع الزيت على النار ويضاف الدقيق ويقلب 2 ــ 3ق. يضاف الحليب ساخناً بالتدريج مع التقليب المستمر علي نار هادئة حتي يغلظ قوام الصلصة نوعاً.
- تصب الصلصة فوق الكوسة وترش بالجبن الرومي.
- توضع في فرن متوسط الحرارة حتى يتم النضج.
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء أغسطس 09, 2006 9:56 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[align=center][font=Tahoma]تسلم ايدك يا بنت البتول (استاذة مطبخ )
بصراحة مقدرش اقول الا انى ممكن اعملك كتاب زى كتاب ابلة نظيرة
اسميه كتاب ( اكلات بنت البتول )
او تعملى مشروع للستات الخايبين فى الطبخ اللى زيي [/font]
[/align]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأحد أغسطس 13, 2006 9:32 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
اقتباس:
تسلم ايدك يا بنت البتول (استاذة مطبخ )
بصراحة مقدرش اقول الا انى ممكن اعملك كتاب زى كتاب ابلة نظيرة
اسميه كتاب ( اكلات بنت البتول )
او تعملى مشروع للستات الخايبين فى الطبخ اللى زيي


[font=Arial]
العفو يا سلافة إنتى أستاذة مطبخ وإحنا تلامذتك
ربنا يخليكى يا رب

النهاردة أنا جبت طريقة المكرونة النجرسكو وهى :
المقادير:

- نصف كيلو مكرونه
- زيتون اخضر مقطع
- دجاج مخلي و مقطع مكعبات صغيرة
- فلفل اخضر
- مشروم
- ملح و فلفل و بهارات
- ثمرتان طماطم مقطعه قطع صغيرة
- بشاميل
- قشطه


الطريقة:

- اولا الصلصه:
يوضع السمن فى اناء على النار و تضاف الطماطم و بعد ان تدبل الطماطم نضع الزيتون والفلفل والملح والبهارات والمشروم والدجاج المقطع مكعبات

- نسلق المكرونه و نضيف اليها الصلصه المجهزة وملعقة القشطه
- توضع فى الطاجن البيركس و يوضع البشاميل على الوجه و تدخل الفرن حتي احمرار الوجه
وصفه مجربه تجنن

وبالهنا والشفا[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت سبتمبر 02, 2006 11:15 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]شوربة الجمبرى بالكريمة
المقادير
نصف كجم جمبري مقطع قطع صغيرة
قليل من الملح
فلفل اسود
3 ملاعق كبيرة خل ابيض
3 ملاعق كبيرة دقيق
2 كوب ماء
بقدونس مفروم للتزيين
عصير ليمون

طريقة الطبخ
يقطع الجمبري الي قطع صغيرة ويوضع عليه الملح والفلفل الأسود والخل الأبيض لمدة ربع ساعة ثم يصفي من الخل .
يوضع الجمبري علي النار مع قليل من الزبدة وملعقة من الزيت حتى يحمر .
يخلط الماء مع الدقيق ويضاف إليه القليل من الملح والبهارات والفلفل الأسود ثم يخلط .
يضاف خليط الدقيق إلي الجمبري ويخلط جيدا حتى يصبح مثل الكريمة السائلة وتترك لمدة ربع ساعة مع التحريك المستمر .
تصب الشوربة في طبق التقديم مع قليل من عصير الليمون وتزين بقليل من الكزبرة والبقدونس المفروم
وبالهنا والشفا[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت سبتمبر 02, 2006 9:11 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]ما شاء الله ايه الجمال ده
مش انا قلت لك انى حعمل كتاب اسميه
اكلات بنت البتول
عندى ضيوف فى نصف شعبان قولى لى كام وجبة حلوة زيك كده [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء سبتمبر 05, 2006 2:05 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 990
[font=Arial]طلباتك أوامر يا سلافة

أرز بالبشاميل والخضروات
المقادير
3 كوب أرز
2/1 كيلو لحم مفروم
400 جرام خضار مشكل( بازلاء - جزر- فاصوليا خضراء )
صلصة البشاميل
4 حبات بصل
جبن مبشور
ملح وفلفل
ملعقة كبيرة زيت

الطريقة
يتم سلق الأرز في5 أكواب ماء
توضع الخضروات في قليل من الماء أو المرقة علي النار لمدة 20 دقيقة ثم تصفى
يتم تسوية اللحم: يوضع البصل المبشور في وعاء به زيت إلى أن يأخذ اللون الذهبي ثم يضاف اللحم والفلفل والملح ويقلب ثم يضاف قليل من الماء ويترك حتي النضج
يخلط جميع ما سبق ثم يضاف على الوجه البشاميل والجبن المبشور ويوضع في الفرن لمدة 30 دقيقة في درجة حرارة متوسطة (375 ف - 180 س)
وبالهنا والشفا.
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء سبتمبر 06, 2006 10:03 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]جميلة يا بنت البتول بس عارفة لو الاكلة لم تعجبهم وهم صائمين
حعطى لهم عنوان الموقع وموضوع وجبة بعد حضرة وهم اللى حيرضوا عليكى
حيعملوا ليكى صايحة
لكن انا متاكدة ان بنت البتول اكلها مفيش بعد كدة
والا ايه رايك يا محبة ال البيت من فضلك اكلة كمان من ايدك الحلوة
عشان انتى عارفة انى مش ولا بد فى الطبيخ يعنى اكلة منك على اكلة من بنت البتول تشيلونى فى العزومة اللى عندى ومش عارفة اعمل ايه
محبة طبعا حعمل شوربة لسان عصفور دى اول حاجة
ربنا معايا [/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 510 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1, 2, 3, 4, 5 ... 34  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 11 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط