موقع د. محمود صبيح

منتدى موقع د. محمود صبيح

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين



إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 511 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  التالي
الكاتب رسالة
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس سبتمبر 13, 2007 11:16 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]شكلى كده من اكلكم الجميل ان عزومات رمضان
من ايد سيدات منتدانا الجميل
يارب زيد فيهم وجمعهم على حب رسول الله
حبيبة انا مستنية الفراخ بتاعتك لان واضح ان مريم بتحبها
اديها واحد فراخ من فضلك
[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين سبتمبر 17, 2007 8:29 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]قطايف بالجبنة و الزيتون
المكونات الأساسية قطايف،زيتون أسود
وقت التحضير 20 دقيقة
وقت الطهى 10 دقيقة
الكمية تكفى 4 اشخاص

المقادير 2/1 كجم قطايف
2/1 كوب زيتون أسود , منزوع البذر
كريستال زيت عباد الشمس
150 جم جبنة ,حوالى 12 مثلث

طريقة الطهى
تهرس الجبنة فى وعاء صغير. تقطع كل زيتونة إلى نصفين.
يوضع 1-2 ملعقة صغيرة من حشو الجبن (حسب الحجم) فى وسط قطعة قطايف. تضاف قطعة زيتون. تغلق القطايف لتشكل نصف دائرة ثم تضغط من الجوانب بالأصابع جيدا حتى تلصق .
يسخن الزيت على نارعالية حتى يقدح. تقلى القطايف حتى تصبح ذهبية اللون ثم تصفى على ورق لامتصاص الزيت الزائد. تقدم فورا .
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء سبتمبر 18, 2007 1:50 am 
غير متصل

اشترك في: الأربعاء فبراير 25, 2004 12:42 pm
مشاركات: 943
[font=Arial]معكرونة بالكريمه والبروكولي

يقدم لـ 4 أشخاص، مدة الاعداد 14 دقيقة.

المقادير:

1- كيس معكرونة قواقع

2- 2 كوب بروكولي مسلوق على البخار

3- كوب كريمه لباني

4- نصف كوب جبنة بارميزان مبشورة

5-ملح وفلفل أبيض حسب الرغبة

6-ملعقة كبيرة زبدة.

طريقة الاعداد:

اسلقي المعكرونة في ماء مملح وبه نقط زيت لمدة 7-9 دقائق، ثم انشليها وصفيها من الماء

وضعيها جانبا.

اذيبي الزبدة في مقلاة عميقة ثم أضيفي المعكرونة وقلبيها لعدة دقائق ثم أضيفي البروكولي

والكريمه والملح والفلفل وقلبي لمدة دقيقة.

اسكبي المعكرونة في طبق التقديم ورشي عليها الجبنة

وبالهنا والشفا.
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء سبتمبر 19, 2007 8:13 am 
غير متصل

اشترك في: السبت سبتمبر 01, 2007 7:05 pm
مشاركات: 856
[align=center]صوابع سمك كرسبي(مقرمش)

المقادير: 4 شرائح فيليه هامور مقطع بالطول، 2 ملعقة كبيرة صلصة الصويا، كوب طحين، 2 بيض
مخفوق، كوب بقسماط، فلفل أسود حسب الرغبة، زيت للقلي.

طريقة الاعداد :

نرش قطع الهامور بصلصة الصويا والفلفل الأسود ونتركها جانبا لمدة 10 دقائق، نضع القطع في

الطحين ثم البيض ثم البقسماط ونترك القطع في الثلاجة لمدة 30 دقيقة، نسخن زيت في مقلاة

عميقة وعندما يبدأ الزيت بالتبخر نضيف قطع الهامور ونقليها حتى تكون ذهبية

و بالهنا و الشفا.
[/align]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة سبتمبر 21, 2007 10:33 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]الزبادى المجمد مع الفواكه ( Frozen yoghurt)

المكونات الأساسية زبادى، عسل نحل ، فواكه
وقت التحضير 20 دقيقة
وقت الطهى 20دقيقة
الكمية تكفى 4 اشخاص

المقادير 4 عبوة زبادي نسله
2/1 كوب عسل
فواكه ,مشكله أو كمبوت

طريقة الطهى
تقطع الفواكه إلى قطع صغيرة . إذا كانت الفواكه كمبوت، تصفى من السائل المحلى المحفوظة فيه .
يمزج الزبادى مع العسل فى وعاء . يمكن إضافة مزيد من العسل حسب الرغبة . تضاف قطع الفواكه وتقلب جيدا.
ينقل الخليط إلى وعاء معدنى أو إلى قوالب معدنية صغيرة . يغطى ويحفظ فى الفريزر حتى اليوم التالي .
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء سبتمبر 25, 2007 2:17 am 
غير متصل

اشترك في: الجمعة إبريل 28, 2006 11:18 pm
مشاركات: 4039
مكان: الديار المحروسة
[center][table=width:70%;background-color:transparent;background-image:url(backgrounds/1.gif);border:1 solid black;][cell=filter: glow(color=white,strength=5);][I][align=right]السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

حابيب اقتحم هذا الجزء من المشاركات بعد اذنكم واكتب خبراتي في اعداد الطعام , لان احب التذوق الاطعمة الجديدة بسبب سفري فاكثر المطابخ التي استهوتني هو المطبخ المغربي ثم الايطالي ثم التركي واقدم لكم نوع من الطعام من خبرتي الشخصية وهي:

مكرونة علي الطريقة المغربي

1- مكرونة نصف كيلو (ممكن اي نوع ) الافضل اسباجيتي
2- غلي المكرونة مع ملعقة زيت زيتون (الافضل) وملعقة ملح - لاتنضج جيدا نص سويا
3- تصفي ثم يحضر بصل حلقات عدد 3 وسط ويقدح في زيت زيتون مع ملعقة ملح كبير وسكر ايضا بعد الملح وبعض الكمون ثم يوضع قرفه مطحونة ملعقة صغيرة حتي يبدء يصفر البصل يوضع طماطم عدد 1 ثم كوب صلصة مخفف بالماء وكوب ماء ثاني حتي يبدء الغليان يوضع المعكرونة حتي تنضج وتستكمل سواها مع الصلصا

وتقدم بالهناء والشفاء [/align][/B]
[/cell][/table][/center]

_________________
صورة


أنا الذى سمتنى أمى حيدره

كليث غابات كريه المنظره

أوفيهم بالصاع كيل السندره


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الأربعاء سبتمبر 26, 2007 6:57 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[font=Tahoma]اقتح[fot]ام مغربى[/fot]
[fot]مرحبا بك فى وجبتنا اللذيذة بعد الحضرة
ايه الجمال ده انشاء الله حجرب المكرونة المغربى غدا
وجرب كمان اكلاتنا عندك مثلا بنت البتول بتعمل اكل خفيف
والمهاجرة حتجوعك شوية لانها بتعمل الاكلة كل شهرين او ثلاثة يمكن اكثر
لكن اكلها مفيد على طول
محبة ال البيت اكلها هادىء وخفيف مثلها تماما
جرب اكلة ايطالى لسة مريم عاملاها لينا
اما حبيبة تدوق منها سلطة انسى
سارة حبيبيتى فى السمك مفيش كده
خلى بالكوا من الرجال فى المطبخ كل الشيف رجالة مفيش ستات
تقدروا تقولوا ليه ؟جاوبى بقى يا سيدات وانسات المنتدى
وخلوا بالكم من ابن الزهراء 0000ارشوه واعملوا له اكله تركى عشان
شكله كده حيعمل لنا اكله تركى
[/fot]
[/font]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس سبتمبر 27, 2007 1:20 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4530
[font=Traditional Arabic]السلام عليكم

تكملة لكلام بنت البتول عن مشاركة الزبادى
عندى طريقة سهلة جدا ، لكن غير مجمدة
هى من وصفات جدتى


المكونات:

حوالى نصف كيلو زبادى
ثمرتين موز
ثمرة تفاح
كوب فراولة مقطعة
سكر حسب الرغبة


الطريقة:

يضاف السكر للزبادى
يضرب الخليط جيدا بالشوكة أو مضرب بيض يدوى
يخرط الموز حلقات
تقشر التفاحة وتقطع قطع صغيرة
تضاف جميع الفواكه (الفراولة المقطعة ، الموز ، التفاح) للزبادى المحلى
يبرد فى الثلاجة (لا يجمد فى الفريزر)
يقدم كمرطب بعد الإفطار

وبالهنا
[/font]

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة سبتمبر 28, 2007 1:13 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]من هنا وهنا
من محبة ال البيت وبنت البتول
جربوا [/font]
[/fot]
[fot][font=Tahoma]محبة ال البيت ذات الاكل الخفيف الهادئ مثلها تماما
عملت الزبادى بالفواكه اللى قلتى عليه وزودت عليه اللى قالت عليه بنت البتول
لكن مش مجمد ورفض البعض السحور وقال ده يكفى للسحور لانه قيمة غذائية عاليه
وكمان طعمه لذيذ
خلى بالك يابن الزهراء جرب الزبادى بالفواكه لمحبة ال البيت وبنت البتول
وقولى رايك [/font]
[/fot]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الجمعة سبتمبر 28, 2007 3:11 am 
غير متصل

اشترك في: الجمعة إبريل 28, 2006 11:18 pm
مشاركات: 4039
مكان: الديار المحروسة
[center][table=width:70%;background-color:skyblue;background-image:url(backgrounds/14.gif);][cell=filter:;][I][align=right]السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

أكيد ان شاء الله .. لان الاكل الصحي افيد وخاصة في الحضرة لابد من التخفيف في الدسامة ..

وان شاء الله اجيبلكم اكله تركية صحية في المره القادمة فقط اليوم وجبة ايطاليه وهي الباستا من اختراعي وهي مكوناتها اسباجتي نصف مسلوق الكم كيلو مع ملعقة زيت زيتون صغير وملح وتحضر صلصلة حوالي نصف كوب مع اثنين ماء ويضافوا علي خليط ( بصل مع زيت زيتون ملعقة كبيرة وملح وكمون وفلفل اسود حسب الرغبة وعند بدء اصفرار البصل يوضع نعناع مجفف حوالي ملعقة كبيرة وعند بدء غليان الصلصة يضاف الاسباجيتي ويضاف لها جبنة مزرايلا او رومي مبشور حسب الرغبة و( معدنوس ) او بقدونس مبشور (واحياناً) يضاف ثوم مبشور حوالي 3 فصوص
وبالهناء والشفاء .......... [/align][/B]
[/cell][/table][/center]

_________________
صورة


أنا الذى سمتنى أمى حيدره

كليث غابات كريه المنظره

أوفيهم بالصاع كيل السندره


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: السبت سبتمبر 29, 2007 8:37 am 
متصل

اشترك في: الجمعة فبراير 27, 2004 4:45 am
مشاركات: 18791
[font=Arial]فطائر الجبن مع الشبت


المقادير
2 كوب من الدقيق المنخول.
1/2 كوب من الزيت.
بيضة.
1/2كوب من الجبنة السائلة
5 ملعقة كبيرة حليببودرة.
1ملعقة صغيرةمن الخميرة الفورية.
1 ملعقة صغيرة سكر.
1/2ملعقة صغيرة ملح.
ماء كافي للعجين.
1كوب كبير من الجبنة البيضاء (300غرام)
1ملعقة صغيرة حبة البركة.
3ملعقة شبت مفروم .

الوصفة
تحضيرالعجين:.
1* توضع الخميرة الفورية مع السكر في نصف كوب من
الماءالدافىء وتغطى مدة 15 دقيقة وتترك جانباً.
2*ينخل الدقيق في وعاء ويضاف إليها الزيت وحليب البودرة
وجبنة السائلة
3* تصب الخميرة والملح وتخلط المقادير جيداً ثم يضاف الماء تدريجياً
4* تعجن المكونات حتى تصبح عجينة متماسكة ولينة وجاهزة للفرد.
5* توضع العجينة في كيس من النايلون مدهون بقليل من الزيت
وتترك العجينة مدة 1ساعة على الأقل حتى ترتاح جيداً.

تحضير الحشو:.
1* تهرس الجبنة البيضاء بالشوكة ويضاف إليها الشبت وتخلط جيداً.
2* تقطع العجينة إلى قطع صغيرة بحجم حبة الجوز
وتشكل على شكل كرات.
3* تفرد كل كرة من العجين على طاولة المطبخ المرشوشة بالطحين
وتمد على شكل دوائر.
4*توضع ملعقة صغيرة من حشو الجبنة وسط كل دائرة من دوائر العجين
5*تجمع أطراف العجينةوتغلق في الوسط بأطراف الأصابع لتأخذ شكل
الصرة. أو تشكل حسب الرغبة .
6*تدهن صينية الفرن بالزيت وتصف الفطائر بحيث يكون مكان
طبق العجينة من الأسفل.
7*يدهن وجه الفطائر بالبيضة المخفوقة وترش بحبات البركة
8*تدخل الصينية إلى فرن معتدل الحرارة مدة 20 ـ 25 دقيقة أو
حتى تصبح ذهبية اللون.
9* ترفع الصينية من الفرن ثم تصف حبات الفطائر في طبق التقديم
وتقدم ساخنة..

وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أكتوبر 09, 2007 12:21 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]كفته بالطحينه

المكونات الأساسية
وقت التحضير 30 دقيقة
وقت الطهى 30 دقيقة
الكمية تكفى 5 اشخاص

المقادير 2/1 كجم لحم مفروم
1 حبة بصل ,كبيره و مفرومه
4/3 كوب بقدونس ,مفروم ناعم
4/3 كوب طحينة
2 ملعقة كبيرة خل
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2/1 كوب زيت ذرة كريستال
2/1 كوب صنوبر
رشة قرفة ,أختيارى
رشة بهارات ,أختيارى
رشة جوزة الطيب
ملح و فلفل

طريقة الطهى
يخلط اللحم المفروم بالبصل و البقدونس فى ماكينة طعام ثم بيديك. يحدق بالملح، الفلفل، القرفه، البهارات و جوزة الطيب و يمزج ثانية.
تمزج الطحينه، الخل، عصير الليمون، الملح و الفلفل فى وعاء. يمكنك وضع المكونات فى الخلاط ليصبح أملس.
ينثر الزيت فى قاع صينيه معدنيه. يوزع اللحم المفروم ليكون طبقه مستويه لتغطى قاع الصينيه.
توزع صلصة الطحينه فوق اللحم المفروم فى الصينيه. يرش الصنوبر على السطح.
يسخن الفرن الى درجه متوسطه 200 درجه. توضع الصينيه فى الفرن لمدة حوالى 30 دقيقه. يقدم فورا.
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الخميس أكتوبر 11, 2007 1:56 pm 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 2:50 am
مشاركات: 4530
[font=Traditional Arabic][font=Traditional Arabic] [/font]كحك العيد

المقادير:
1 كيلو دقيق
1/2 كيلو سمن
1 - 2 كوب ماء دافىء للعجن
1 قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل
زرة ملح
2 معلقة ريحة كحك
سمسم
معلقة سكر

الطريقة:
ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن ..
نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم
نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا
نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب
لما تبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..
حتي ينعم ويتشبع بالسمنه
نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ
بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه
نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل
أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك..
نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره

( منقول وغير مجرب )
[/font]

_________________
" الأولياء وإن جلت مراتبهم فى رتبة العبد والسادات سادات "


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الاثنين أكتوبر 15, 2007 3:56 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد فبراير 22, 2004 3:17 pm
مشاركات: 996
[font=Arial]كيكة الشكولاتة (لذيذة جدا)

المقادير:
1 زبادى - كوب زيت -كوب سكر - 3اكواب دقيق - 6بيضات - 5 بيكنج بودر-2اكياس نسكافيه- 120غرام بودرة الشوكولاتة.


الطريقة:
يخلط الكل بالخلاط الكهربائي جيدا ما عدا الدقيق والبيكنج بودر(يضافان في الاخير) تدهن الصينيةبالزبدة و ترش بالدقيق يسكب فيها الخليط و تدخل الى فرن هادئ حتى تنضج تماما
وبالهنا والشفا
[/font]


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
 عنوان المشاركة:
مشاركة غير مقروءةمرسل: الثلاثاء أكتوبر 16, 2007 12:41 am 
غير متصل

اشترك في: الأحد يونيو 19, 2005 3:33 pm
مشاركات: 2280
مكان: الحسين
[fot][font=Tahoma]بنت البتول
شفتى محبة ال البيت عملت كحك العيد جربيه
انا دلوقتى بقى عندى كتاب فى الطبخ
كل مااجى ادخل المطبخ ومعرفش اعمل ايه اجرى على الموقع
واقلب فى صفحات وجبة بعد حضرة
طبعا مش حنشوف المهاجرة الا كل اكلة واكلة
خلى بالك يا بنت البتول المهاجرة دى استاذة
بس احنا مش واخدين بالنا منها
عشان كده بتتقل علينا
اين الاكل التركى ؟[/font]
[/fot]

_________________
انا فى جاه رسول الله


أعلى
 يشاهد الملف الشخصي  
 
عرض مشاركات سابقة منذ:  مرتبة بواسطة  
إرسال موضوع جديد الرد على الموضوع  [ 511 مشاركة ]  الانتقال إلى صفحة السابق  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  التالي

جميع الأوقات تستخدم GMT + ساعتين


الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 128 زائر/زوار


لا تستطيع كتابة مواضيع جديدة في هذا المنتدى
لا تستطيع كتابة ردود في هذا المنتدى
لا تستطيع تعديل مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع حذف مشاركاتك في هذا المنتدى
لا تستطيع إرفاق ملف في هذا المنتدى

البحث عن:
الانتقال الى:  
© 2011 www.msobieh.com

جميع المواضيع والآراء والتعليقات والردود والصور المنشورة في المنتديات تعبر عن رأي أصحابها فقط