كفتة الأرز
[size=150]
كفتة الأرز من الاصناف الشهية جدا والمحببة في رمضان وخصوصا لما تكون محمرة فقط لانه يمكن ان نحمرها فقط او نضعها في صلصة الطماطم بعد تحميرها وممكن لها طريقة تالته زي كفتة الجمبري كده
طيب خلينا نشوف المقادير والمقادير دي مضبوطة جدا وحلوة
المقادير ....
ساعطيكم المقادير بالكوب .... ونفس الكوب الي هاتقدروا بيه اللحمة هايكون نفس الكوب الي هاتقدروا بيه الارز
- 4 كوب لحمة مفرومة
- 2 كوب ارز منقوع سابقا ومجفف بعد النقع
- حزمة شبت على بقدونس
- بصلة متوسطة
- 4 فصوص ثوم
- بهارات (ملح-فلفل-كمون- بابريكا)
- زيت للتحمير
الطريقة ...
- نطحن الارز حتى يصبح ناعم
- نضيف كل المقادير على بعضها بعد تقطيع الخضرة والبصل
- نعيد فرم المقادير كلها على بعضها في المفرمة او الكبة حتى يصبح ناعما
- نضيف البهارات
- نقوم بتصبيع اللحمة الى اصابع متوسطة الحجم
- نقوم بقليها في الزيت
- يمكن ان نحضر صلصة بالثوم ثم نضع الكفتة بها
لتصبح كفتة بالصلصة
- يمكن ان نضعها في مصفاة بعد تصبيعها ونضع المصفاة فوق حلة بها ماء بحيث نسلق الكفتة بالبخار المتصاعد من غليان الماء ثم بعد ذلك نضعها في بيض مخفوق ونحمرها بالزيت فتكون كبيرة الشبه بكفتة الجمبري ....
وده طبعا عوضا عن كفتة الجمبري لان الجمبري بصراحة سعره غالي
والف هنا وصحة .
[/size